ПОСНЕ КИФЛИЦЕ са орасима: Са меканим тестом и слатким филом од ораха биће право задовољство за свачије непце
Са меканим тестом и богатим филом од ораха, ове кифлице ће освојити срца свих који их пробају.
Ове кифлице су савршена посластица за време поста или за сваку прилику када желите да припремите нешто слатко, а да притом поштујете правила поста.
Састојци
- 300 г брашна
- 200 мл млаке воде
- 100 г истопљеног маргарина
- 1 кашичица шећера
- Прстохват соли
- 200 г млевених ораха
- Шећер по жељи
- Квасац коцкица
- 1 кашика уља
- Можете додати и једну рендану јабуку
Растворите квасац са мешавином шећера и млаке воде. Затим додајте уље и брашно, а потом посолите и наставите са мешањем, док не добијете тесто.
Тесто премесите и оставите да нарасте 15 минута.
На побрашњеној подложи, премесите тесто и развијте га. Затим га премажите паргарином и урлојате. Оставите тесто да нарасте 15 минута.
Помешајте орахе, рендану јабуку, цимет и мало шећера.
Тесто развијте, а онда спољне ивице преклопите ка унутра и поново развијте. Затим, премажите опет маргарином и поделите на два дела.
Од сваког дела правите троуглиће и у сваки троуглић сипајте смесу. Затим тесто уролајте и ређајте на плех обложен папиром за печење.
Покријте и оставите 15 минута тесто да одстоји, а за то време укључите рерну да се загреје на 200 Ц.
Преосталим маргарином премажите кифлице и ставите да се пече.
Поспите преко шећер у праху.
Детаљније о начину припреме на видеу Бакина кухиња.