POSNE KIFLICE sa orasima: Sa mekanim testom i slatkim filom od oraha biće pravo zadovoljstvo za svačije nepce
Sa mekanim testom i bogatim filom od oraha, ove kiflice će osvojiti srca svih koji ih probaju.
Ove kiflice su savršena poslastica za vreme posta ili za svaku priliku kada želite da pripremite nešto slatko, a da pritom poštujete pravila posta.
Sastojci
- 300 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 100 g istopljenog margarina
- 1 kašičica šećera
- Prstohvat soli
- 200 g mlevenih oraha
- Šećer po želji
- Kvasac kockica
- 1 kašika ulja
- Možete dodati i jednu rendanu jabuku
Rastvorite kvasac sa mešavinom šećera i mlake vode. Zatim dodajte ulje i brašno, a potom posolite i nastavite sa mešanjem, dok ne dobijete testo.
Testo premesite i ostavite da naraste 15 minuta.
Na pobrašnjenoj podloži, premesite testo i razvijte ga. Zatim ga premažite pargarinom i urlojate. Ostavite testo da naraste 15 minuta.
Pomešajte orahe, rendanu jabuku, cimet i malo šećera.
Testo razvijte, a onda spoljne ivice preklopite ka unutra i ponovo razvijte. Zatim, premažite opet margarinom i podelite na dva dela.
Od svakog dela pravite trougliće i u svaki trouglić sipajte smesu. Zatim testo urolajte i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokrijte i ostavite 15 minuta testo da odstoji, a za to vreme uključite rernu da se zagreje na 200 C.
Preostalim margarinom premažite kiflice i stavite da se peče.
Pospite preko šećer u prahu.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.