Посне коцке са РОЗЕН корама и МАКОМ су укусни и декоративни колачи - Нису много слатки, а припрема не може бити једноставнија
Колач којем ретко ко може да одоли, укусан, а постан
Ево рецепта за посне мак коцке са розен корама:
Састојци:
1 паковање розен кора
300 грама мака
300 грама шећера
250 грама посног маргарина
500 милилитара воде
400 грама посног млевеног кекса
Упутство:
Припрема фила:
У шерпу ставите воду, шећер и посни маргарин. Загрејте на средњој ватри док не проври.
Додајте мак у проврелу смесу и кувајте заједно око 10 минута, повремено мешајући.
Након што је фил готов, склоните га са ватре и оставите да се мало прохлади.
Додајте посни млевени кекс у фил и добро промешајте док се све не сједини.
Слагање колача:
Узмите плех и поставите прву розен кору на дно.
Преко розен коре равномерно распоредите део припремљеног фила.
Понављајте поступак слагања док не потрошите све састојке, завршавајући са слојем фила на врху.
Пазите да сваки слој фила буде равномерно распоређен.
Хлађење и сечење:
Оставите сложене колаче да се потпуно охладе на собној температури.
Када се колачи охладе, можете их ставити у фрижидер како би се фил додатно стегао.
Након што се колачи добро охладе и стегну, пажљиво их извадите из плеха и исецкајте на коцке жељене величине.
Посне мак коцке са розен корама су сада спремне за послуживање. Уживајте у овом укусном посластицу!
Србија Данас/Стил, Л.В./Пренела Ј.Ш.