Право из бакиног рецепта: Домаће КНЕДЛЕ СА ЈАБУКАМА које ће вас на први залогај вратити у детињство, меканог и сочног укуса
Мекано тесто и сочна, ароматична јабука чине их савршеном посластицом.
11.03.2025.
18:10
Коментари (0)
Кнедле са јабукама су одлична алтернатива класичним кнедлама са шљивама.
Састојци
- 100 г гриза
- 100 г брашна
- 350 мл воде
- 50 мл уља
- 2 јабуке
- Мало цимета
- Суво грожђе
- Презле
- Пола прашка за пециво
- 1 ванил шећер
У воду додајте уље и ставите да проври. Затим додајте мешавину гриза, брашна, прашка за пециво, ванил шећера и мешајте, док се не формира тесто.
Цимет поспите по јабукама и добро измешајте.
Затим рукама обликујте кнедле и пуните их јабукама и сувим грожђем. Ређајте их на побрашњену тацну.
У прокључалу воду ставите да се кувају, док не испливају на површину.
У тигању са мало уља сипајте презле и цимет и промешајте да се карамелизује. Затим кнедле уваљајте у презле.
Детаљније о начину припреме на видеу Бакина кухиња.