Pravo iz bakinog recepta: Domaće KNEDLE SA JABUKAMA koje će vas na prvi zalogaj vratiti u detinjstvo, mekanog i sočnog ukusa
Mekano testo i sočna, aromatična jabuka čine ih savršenom poslasticom.
11.03.2025.
18:10
Komentari (0)
Knedle sa jabukama su odlična alternativa klasičnim knedlama sa šljivama.
Sastojci
- 100 g griza
- 100 g brašna
- 350 ml vode
- 50 ml ulja
- 2 jabuke
- Malo cimeta
- Suvo grožđe
- Prezle
- Pola praška za pecivo
- 1 vanil šećer
U vodu dodajte ulje i stavite da provri. Zatim dodajte mešavinu griza, brašna, praška za pecivo, vanil šećera i mešajte, dok se ne formira testo.
Cimet pospite po jabukama i dobro izmešajte.
Zatim rukama oblikujte knedle i punite ih jabukama i suvim grožđem. Ređajte ih na pobrašnjenu tacnu.
U proključalu vodu stavite da se kuvaju, dok ne isplivaju na površinu.
U tiganju sa malo ulja sipajte prezle i cimet i promešajte da se karamelizuje. Zatim knedle uvaljajte u prezle.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.