ПУЊЕНЕ ЛЕПИЊЕ кромпиром и качкаваљем биће ХИТ на вашој трпези: Уз њих вам ништа друго не треба сем часе јогурта
Овај рецепт доноси савршену комбинацију хрскавог теста и сочног фила који се топи у устима.
Ако волите мирис свеже печеног теста и богат, кремасти фил, онда је ова лепиња пуњена кромпиром и качкаваљем прави избор за вас.
Састојци
Тесто
- 400 мл млаког млека
- 10 г квасца
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 2 кашике уља
- 500 г брашна.
Фил
- 5 кромпира
- 100 мл млека
- 200 г ренданог качкаваља
- Со по укусу.
Премаз
- 1 жуманце
- 1 кашика уља
- Сусам или ким по жељи.
У посуду сипајте млеко, шећер и квасац, промешајте. Затим додајте брашно и наставите са мешањем теста, а потом додајте со. Умесите док тесто не постане глатко.
Прекријте тесто и оставите да одстоји 30 минута.
Исецкајте кромпир на ситне коцкице, прелијте водом и кувајте 20 минута. Затим, згњечите кромпир и додајте млеко. Наставите са гњечем, а потом додајте качкаваљ. Промешајте, док се смеса не сједини и додајте со.
Тесто премесите и поделите га на три дела. Затим фил поделите на три дела.
Први део теста развијте рукама, а потом додајте први део фила и затворите тесто. Потом рукама зазвуците тесто и пребаците га на папир за печење.
Поновите поступак и са осталим деловима теста.
Затим премажите пуњено тесто жуманцетом, а потом прстима притисните и поспите семенке по жељи.
Пеците на 180 Ц 20 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Енфес Yemek Тарифери.