ПУСЛИЦА ТОРТА Зорице Брунцлик која се топи у устима: Тајни рецепт за најкремастију посластицу с орасима - савршена за сваку прославу
Зорица Брунцлик је, поред своје музичке каријере, позната и по томе што обожава да спрема колаче. Њена чувена Пуслица торта освојила је срца многих, а посебно ужива у њој њена кума и сарадница, текстописац Весна Петковић. Ова лагана, хрскава, а кремаста посластица са орасима прави је класик српске кухиње – а сада откривамо и рецепт.
Поред боје косе и препознатљивог гласа, Зорица Брунцлик има још један „заштитни знак“ – љубав према кухињи. Посебно ужива у спремању посластица, а њена чувена Пуслица торта постала је омиљена у кругу породице и пријатеља. Кума Весна Петковић открива колико јој се допада ова торта:
„Зорица је маестрална када су торте у питању, прави их изванредно. Њена Пуслица торта је моја омиљена, онако хрскава, са танким корама од беланаца… Од ње сам узела рецепт баш за ту торту и правила сам је за славу, међутим, није испала ни слична њеној, коре су биле дебеле… Зорица је ипак похвалила“ испричала је Весна.
Сада имате прилику да и ви пробате овај рецепт који комбинује нежне, хрскаве коре од беланаца и богати фил са орасима – савршено за сваку свечану прилику.
Рецепт за Пуслица торту Зорице Брунцлик
Састојци за коре:
9 беланаца
9 кашика шећера
3 кашике млевених ораха
Састојци за фил:
9 жуманаца
9 кашика шећера
200 г путера
200 г млевених ораха
Припрема:
1. Коре:
Беланца умутити у чврст снег.
Додавати постепено шећер, мутити док маса не постане сјајна и густа.
Додати млевене орахе и лагано промешати.
На пек-папиру обликовати три једнаке коре и пећи на 150°Ц док не постану хрскаве (око 60 минута, у зависности од рерне).
2. Фил:
Жуманца умутити са шећером и кувати на пари док се не згусну.
Када се фил охлади, додати пенасто умућен путер и добро сјединити.
Додати млевене орахе и промешати.
3. Слагање:
Коре премазивати филом, завршити филом и по жељи украсити шлагом, сецканим орасима или чоколадним струготинама.
Торта је најлепша када одстоји преко ноћи у фрижидеру.
Савети за савршену пуслицу:
Јаја нека буду собне температуре.
Беланца мутите у потпуно сувој и чистој посуди, без трага масноће.
Коре пеците полако, на нижој температури, како би остале беле и хрскаве.
Пуслица торта Зорице Брунцлик прави је драгуљ домаће посластичарске традиције – спој хрскавих кора, богатог фила са орасима и лагане текстуре која се топи у устима. Није чудо што је многи траже за сваку прославу и што је код Зоричиних пријатеља постала прави хит.