Раскошна ГУРМАНСКА ПИТА за савршену ускршњу трпезу - Ако ово направите укућанима нема сумње да ће бити одушевљени
Овакву питу морате макар једном у животу да пробате. Укућани ће бити одушевљени, а и ви, верујте на реч. Уз то - веома се лако и брзо припрема.
Ускрс је време када се породица окупља око богате трпезе, а мириси из кухиње буде најлепша сећања. Ако желите да ове године изненадите своје најмилије нечим посебним, гурманска пита је прави избор! Хрскава споља, сочна изнутра, пуна најфинијих састојака – ово је јело које не оставља равнодушним ни најизбирљивије.
Било да је послужите као предјело, главно јело или уз омиљену чорбу, ова пита ће без сумње засенити све остале празничне ђаконије.
Потребно је:
2 јаја
2 кашике гриза
50 мл јогурта или 1 кисело млеко
50 мл уља
1/2 прашка за пециво
200 г сухомеснатог по жељи
100 г тврђег сира
Припрема:
Умутити јаја, затим им додати гриз и прашак за пециво. Убацити јогурт или кисело млеко, уље и мало измрвљеног сира. Све то лепо изједначити.
Две готове коре премазати уљем и на другу премазати надев који сте претходно спремили.
На трећу премазану кору убацити два реда сухомеснатог које сте одабрали. Одозго ставити кору коју мажемо надевом, а онда преко ње још једну кору на коју ће ићи сухомеснати производ. Преклопити корама са надевом, савијте им ивице и увијте у ролат.
Засећи ролат ножем на дебљину коју желите. Премазати га уљем или остатком надева ако имате вишка.
Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 40 минута, док се не испече лепо. Питу сеците топлу и служите тако.