Рецепт за хрскаву ДОМАЋУ ПРОЈУ по укусу Новака Ђоковића - Пуна је БЛИТВЕ која зацељује ране и одржава здравље костију, а припрема не може бити лакша
Заборавите на компликоване рецепте – ова пројица је једноставна, брза и пуна хранљивих састојака.
Када размишљамо о врхунској форми и издржљивости Новака Ђоковића, јасно је да се тајна крије у пажљиво бираним навикама – како на терену, тако и за столом. Једном приликом, наш најбољи тенисер открио је да дан започиње свежим соком од целера, а потом следи зелени смути са алгама – права „зелено-супермен“ комбинација за енергију која траје.
У истом том зеленом духу, познати Инстаграм кувар Данило Петровић осмислио је проју са блитвом – здраво и хрскаво јело које, како каже, не би оставило равнодушног ни самог Нолета.
Рецепт за проју која би се сигурно допала Ђоковићу
Заборавите на компликоване рецепте – ова пројица је једноставна, брза и пуна хранљивих састојака. А уз додатак блитве, која је позната по томе што зацељује ткива и јача кости, добијате прави мали нутритивни еликсир у облику залогаја.
Потребни састојци:
- 2 јајета
- 1 чаша киселе воде
- ½ чаше уља
- 1 чаша кукурузног брашна
- 1 чаша паленте
- ½ кашичице соли
- 1 прашак за пециво
- 1 веза блитве (свеже исецкане)
- Сусам за посипање
Припрема:
1. У једној чинији разбијте јаја и додајте киселу воду, па уље.
2. Умутите кратко, па редом додајте кукурузно брашно, паленту, прашак за пециво, со и на крају исецкану блитву.
3. Све сједините у компактну смесу.
4. Сипајте смесу у силиконске калупе за проју или у плићи плех.
5. Поспите сусамом по врху.
6. Пеците у претходно загрејаној рерни:
– 15 минута на 220°Ц,
– затим још 15 минута на 200°Ц, док не добије златну, хрскаву корицу.
Бонус савет:
Послужите уз кашичицу биљног јогурта или намаз од авокада – и добићете идеалан, лагани оброк пун енергије и укуса!