Како Злата Петровић спрема најбољи пасуљ? Певачица открила кулинарске цаке, ако их пратите одушевићете породицу сутрашњим ручком
Злата Петровић ужива у кувању за породицу и пријатеље, а посебно је поносна на свој чувени пасуљ који сви обожавају. Рецепт је годинама усавршавала, а његово богатство укуса и домаћа топлина освајају на прву кашику.
Певачица Злата Петровић, позната по свом шарму и топлини, осим на сцени, ужива и у својој кухињи, где са пуно љубави припрема омиљена јела за породицу и пријатеље. Посебно задовољство јој представља кување традиционалних специјалитета, а једно јело се, како каже, у њеној кући увек тражи – пасуљ.
Златин пасуљ је постао толико популаран међу укућанима и гостима, да сви који су га макар једном пробали редовно траже њен рецепт. Како сама истиче, овај рецепт је резултат година кувања, усавршавања и посвећености детаљима.
– Цео живот највише на свету волим пасуљ, као и моја деца. Ја га спремам тотално без запршке, избегавам је и у осталим јелима – открива Злата, додајући да посебно води рачуна о свакој фази припреме. Када спрема чорбаст пасуљ, избегава коришћење белог пасуља, јер, како каже, има специфичан укус који јој не прија.
– Оно што прво урадим је да добро оперем пасуљ, ставим једном да прокључа, онда проспем ту воду и после ставим врућу, никако не сме да буде хладна – објашњава певачица, наглашавајући важност детаља који чине разлику.
Затим додаје један од кључних корака:
– У пасуљ потом додам две, три целе, ољуштене главице црног лука. Лук вадим када главице почну да се распадају – прича Злата, па наставља откривајући састојке који дају посебан шмек.
– Потом, у пасуљ додајем сува ребра и димљену сланину. Не стављам уље, јер је сланина довољно масна. Кувам га око два, два и по сата, док се не распадне и добије одговарајућу густину – каже она.
На самом крају, у пасуљ додаје тек мало соли и сувог зачина, тек толико да заокружи укус.
Као завршни печат, Злата свој пасуљ сервира у земљаним посудама, уз свежу сезонску салату, верна традицији и породичном духу који се осети у сваком залогају.