ПУНА ПОВРЋА
Рецепт за изливену КРОМПИРУШУ на турски начин - Може да буде мрсна и ПОСНА, одређене састојке је могуће мењати
Одличан предлог за било који оброк, уз чашу јогурта или чашу сока од парадајза ако постите биће одлично јело.
Представољамо вам рецепт за питу кромпирушу на турски начин, која није посна, јер садржи млеко и јаја. Међутим, уколико не постите можете пробати овај рецепт, предлог за богати доручак.
Уколико желите посну варијанту уместо млека ставите три пуне чаше киселе воде, а јаја избаците.
Ево шта је потребно од састојака и како се прави.
Рецепт:
- 1 кг очишћеног кропира
- 2 црвене паприке
- 2 зелене папричице
- 6 струка младог црног лука
- 2 парадајза (ољуштеног)
- 4 до 5 јаја
- 1,5 чаша млека(чаша од 200 мл)
- 1 чаша уља
- 2,5 чаше брашна
- 1 прашак за пециво
- 200 гр мрвљеног сира
- 1 кашичица бибера
- 2 кашичице соли
Припрема.
Кромпир, праприке, млади лук, парадајз исецкајте на ситне коцкице. Пет комада јаја разбије у једну посуду
Умутите их жицом, додајте две кашичице соли, једну и по чашу од 2 дл, млека. Додајте од 150 до 200 мл уља, један прашак за пециво, а затим и сто грама сира (избацујете у посној варијанти). Додајте поврће које сте претходно насецкали, све добро сједините.
Затим додајте једну до две чаше брашна. Тесто да буде густине, мало гушће од теста за палачинке. Додајте мало бибера и оригана за арому. Сједините све и излијте у тепсију.
Кад излијете у тепсију (26цм) подмазану поравнати и преко додати 200 г наренданог качкаваља (избаците ако правите посну варијанту). Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 35 до 40 минута, али у међувремену смањите температуру на 180 степени.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић.