Рецепт за млечне путер кифлице - Брзо и лако се припремају, одличне уз главно јело, као ужина, доручак или вечера
Када пожелите неко укусно пециво, испробајте овај рецепт.
Готово сви воле кифлице, а ми вам сада преносим веома занимљив рецепт за ово укусно пециво.
Ево како се припремају и шта вам је потребно од састојака.
Састојци:
- 500 г брашна
- 300 мл топлог млека
- кашичица шећера
- 100 мл уља
- врећица сувог квасца кашичица
- кашичица соли
- беланце
Премаз:
- жуманце и мало млека
У топлом млеку активирати квасац са кашичицом шећера и кашичицом брашна, оставити 10 минута да набубри. Додати брашну активирани квасац и остале састојке и добро умесити.
Тесто ће бити лепљиво, побрашнити руке, одвојити од посуде и пребаците у другу посуду коју сте мало премазали уљем. Прекрити прозирном фолијом и оставити око сат на топлом.
Поуљити, разваљати, заролати и оставити на папиру за печење прекривено крпом око 20 минута.
Премазати мешавином јаја и мало воде те ставити у загрејану пећ на 200°Ц док не порумени, отприлике 20 минута.