Рецепт за ПРЕЛИВЕНУ ПИТУ са вишњама - Посластица какву нисте пробали, једнако хрскава и кремаста, а додатак на крају право је освежење
Можете је служити уз сладолед који је савршен контраст оваквој посластици.
Представљамо вам рецепт за изузетно хрскаву и сочну у исто време, преливену питу од вишања. Лиснате коре натапају се у фил од ваниле.
Ево како се спрема и шта је од састојака потребно.
Састојци:
500 г готових кора
250 г путера или маргарина
150 до 200 г вишања
Пећи у загрејаној рерни на 180 степени 15 до 20 минута. Да коре порумене.
Фил:
3 јаја
10 до 12 кашика шећера
2 кесице ванил шећера
1 пудинг од ваниле
750 мл млека
200 до 250 г вишања
Припрема
У посуду сипати отопљен маргарин или путер 250 грама. Једну кору за питу прелијте путером, а затим је савијте тако да од ње направите хармонику уздужно. Прву кору ставите у подмазан плех који сте обложили пек папиром.
Затим додајте другу подмазану кору и тако све док не утрошите коре. Остатак путера или маргарина прелијте преко кора. Затим узмите вишње и равномерно их распоредите између набора кора.
Рерну загрејте на 180 степени. Пеците питу 20 минута док корице не порумене. Док се кора пече умутите три јаја и додајте у њих 10 до 12 кашика шећера. Разбијте шећер, додајте једна пудинг од ваниле, мало млека око 50 мл и 2 кесице ванилиног шећера. Све размутите и додајте смеси остатак млека. Ставите да се све скува.
Када је пита готова прелијте је смесом од пудинга, јаја и млека. Равномерно распоредите по целој пити и додајте по површини још око 200 грама вишања. Вратите у рерну на 15 минута да се додатно испече пита.
Охлађену питу исећи и додати преко 1 куглу сладоледа, током лета, или додати шлаг крем око 150 г шлаг креме или слатке павлаке припремити за ово.
Детаљније о рецепту на видеу у прилогу канала Кухиња Валентина Машковић где можете наћи још доста занимљивих рецепата.