Рецепт за ЗДРАВЕ ВИРШЛЕ - Домаћи хот дог од само 2 КЉУЧНА САСТОЈКА можете јести до миле воље, без страха од штетног дејства
Рецепт који открива неодољив укус виршли без нездравих додатака.
Много љубитеља салама и виршли гризе савест након конзумирања јер се ове намирнице не могу похвалити здравим утицајем на организам. Због тога вам представљамо рецепт за хот дог који ћете пожелети да поново правите.
Састојци:
- 800 г пилећих груди
- шаргарепа
- четири чена белог лука
- сок од цвекле
- зачини по укусу
Припрема:
Најпре скувајте пилетину заједно са шаргарепом. Сачувајте бујон јер ћете га касније употребити.
Скувано месо исеците на комадиће.
Ко жели да му виршла буде у дугуљастом облику, може употребити вештачко колаген црево за виршле. Одвојите колико вам је потребно и потопите у млаку воду како би се оно смешкало. Да касније не би пукло, додајте кашичицу соли.
Убаците пилетину у блендер, а после првог млевења додајте ољуштени бели лук. Поновите поступак млевења.
У смесу додајте зачине по укусу, препоручује се по кашичица бибера, алеве паприке и соли. Прелијте соком од цвекле и смеси придружите мало бујона.
Штапним миксером додатно уситните месо, уз постепено додавање остатка супе.
Када добијете густу смесу, пробајте и додајте зачине уколико процените да је укус непотпун.
Последњи корак је да напуните црево за виршле добијеном смесом. Вежите чвор на почетку и крају црева, а затим их ручно, благим увијањем, поделите на веће комаде. Пријатно!