Решите се НАДУТОСТИ и ЗАТВОРА - Природни лаксатив делује светлосном брзином, довољно је да га редовно уносите
Неугодност у стомаку овако може да нестане.
Надутост је велики проблем, не само естетски већ и практично. Када је праћена затвором, ситуација постаје алармантна.
Како бисте отклонили тешкоће овог типа, препоручују се природни састојци који ће побољшати варење и довести лакоћу у ваш живот.
Уколико се опстипација појављује већ неко време, а користите и природне лаксативе, проверите које лекове узимате. Многи могу изазвати опстипацију. Такође, ако брзо једете и не жваћете довољно своју храну, желудац и црева ће теже разградити оно што унесете.
Шљиве су воће које је пуно топивих влакана, а садрже и високу количину витамина А, гвожђа и калијума. Осим што помажу у пробави, шљиве помажу здрављу срца. Сок од шљиве, ако га конзумирате свакодневно, може помоћи код проблема са затвором.
За припрему ово природног лаксатива потребно вам је:
4 литре воде
1 кг зрелих шљива
200 грама шећера
2 кашике лимунске киселине
стаклене боце за сок
Припрема:
Шљиве оперите, очистите тако да издвојите коштице, па их насеците на четвртине како би их лакше скували. Кувајте шљиве у две литре воде, али на лаганој ватри све док не омекшају.
Када шљиве омекшају пустите да се мало охладе. Извадите их из воде у којој су се кувале, а лонац с водом оставите са стране.
Уситните куване шљиве штапним миксером или у блендеру па процедите. Део који вам је остао након цеђења вратите у воду у којој су се кувале.
У лонац сада додајте шећер, 2 кашичице лимунске киселине и још 2 литре воде. Поновно кувајте на лаганој ватри док се шећер не отопи. Кување би требало трајати око 15 минута.
Напомена: Уколико вас опстипација мучи дуже време, а надутост ствара велик бол, посетите лекара.
Србија Данас/Крстарица/Пренела С.П.