Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Резултати ВЕЋ ЗА 4 ДАНА! Палента ДИЈЕТА помаже да ИЗГУБИТЕ КИЛОГРАМЕ у РЕКОРДНОМ РОКУ, без осећаја глади

08.08.2023. 16:52
Пише:
Србија Данас/Еспресо
kačamak
качамак / Извор: Shutterstock

Подстиче варење и убрзава метаболизам!

Кукурузно брашно садржи велики број хранљивих материја. Ово брашно је одличан извор фолата, витамина Б6, К и Е, пантотенске киселине, тиамина, рибофлавина и ниацина. Такође се може похвалити високим садржајем фосфора, магнезијума, цинка, калијума, бакра, селена и мангана.

Качамак или палента садржи довољно минерала, хранљивих материја и витамина који су неопходни нашем организму. Палента је одлична у ослобађању од вишка килограма, јер утиче и на добро и здраво варење.

100 г паленте садржи око 380 калорија. У свом саставу садржи само природне супстанце, тако да су његови угљени хидрати и липиди позитивни за људски организам.

Jelo
Јело / Извор: Профимедиа

ИЗАЗИВА КРВАРЕЊЕ ИЗ ОЧИЈУ! У Северној Македонији се појавио ВИРУС чија је стопа СМРТНОСТИ 40 одсто, прераста у ЕПИДЕМИЈУ за тили час, а вакцине НЕМА

ИЗАЗИВА КРВАРЕЊЕ ИЗ ОЧИЈУ! У Северној Македонији се појавио ВИРУС чија је стопа СМРТНОСТИ 40 одсто, прераста у ЕПИДЕМИЈУ за тили час, а вакцине НЕМА

Чистите ли ПУПАК редовно? У њему живи скоро 70 врста БАКТЕРИЈА, уколико не водите рачуна може доћи до ОГРОМНИХ ПРОБЛЕМА, ево шта треба радити

Чистите ли ПУПАК редовно? У њему живи скоро 70 врста БАКТЕРИЈА, уколико не водите рачуна може доћи до ОГРОМНИХ ПРОБЛЕМА, ево шта треба радити

Дијета са палентом за 4 дана:

Понедељак:

Доручак: 100 г паленте, шоља немасног јогурта и један краставац

Ручак: 100 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 100 г паленте, шоља кефира

Уторак:

Доручак: 200 г паленте, шоља немасног јогурта и један краставац

Ручак: 200 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 100 г паленте, шоља кефира

Среда:

Доручак: 200 г паленте, шоља немасног јогурта и један краставац

Ручак: 200 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 200 г паленте, шоља кефира

Четвртак:

Доручак: 200 г паленте, шоља немасног јогурта и један краставац

Ручак: 300 г паленте, 50 г младог сира и један парадајз

Вечера: 200 г паленте, шоља кефира

Како правилно припремити паленту:

У посољену воду која је проврела додајте паленту, брзо промешајте да се не згрудва, а затим можете умешати и свеже умућена јаја.