Романтични КУПИДОН колач је као створен за Дан ЗАЉУБЉЕНИХ - Савршено сочна и кремаста посластица ЉУБАВИ, најслађи је начин да ИЗНЕНАДИТЕ вољену особу
Романтични Купидон колач је управо оно што вам треба – савршено сочан, кремаст и препун страсти.
За Дан заљубљених, ништа не може да каже „Волим те“ као права посластица припремљена с љубављу. Романтични Купидон колач је управо оно што вам треба – савршено сочан, кремаст и препун страсти.
Његова богата текстура и слатки слојеви чине га неодољивим, а једноставна припрема омогућава да створите прави тренутак изненађења за своју вољену особу. Било да га поклоните уз чашу шампањца или сервирате као завршни део романтичне вечере, овај колач ће бити најслађи начин да прославите љубав.
Састојци:
Бисквит
- 3 јаја
- 100 грама шећера
- 150 грама брашна
- 100 грама маслаца
- 150 грама чоколаде за кување
- 1 прашак за пециво
Бели фил
- 600 мл млека
- 80 грама густина
- 100 грама шећера
- 1 ванилин шећер
Украшавање
- 1 прелив за торте (црвени)
- 2 кашике шећера
- 250 мл воде
- малине или неко друго шумско воће
Припрема:
Разбити јаја и одвојити беланца од жуманаца. Беланцима додати шећер те умутити чврст снег. Затим убацити жуманца па онда и њих умутити. У посуди на шпорету на пари отопити чоколаду и маслац, мало прохладити, па додати у смесу и добро све измешати. На крају у смесу додати брашно и прашак за пециво те завршно измиксати смесу за бисквит.
Плех димензија 29x18 цм намастити и побрашнити, те у њега исипати смесу за бисквит.
Бисквит се пече у загрејаној рерни на 180°Ц око 30 минута, а свакако пробати да ли је бисквит печен с чачкалицом. Бисквит добро охладити. Густин помешати са шећером. У ту смесу додати 20 кашика млека и добро измешати да нема грудвица.
Остатак млека ставити кувати и додати му ванилин шећер. Кад млеко проври скинути га с ватре и уз мешање сипати смесу густина и шећера. Вратити на ватру те још кратко кувати уз мешање.
Врућ фил излити преко бисквита и све добро охладити. Охлађени колач резати калупом у облику срца и слагати на тањир за послуживање. За украшавање помешати црвени прелив за торте са шећером. Воду сипати у посуду и почети загрејавати.
Убацити измешани прелив и шећер у воду и мешати да нестану све грудвице. Пустити да смеса прокува, мало прохладити и украсити нарезани колач. На сваки комад ставити по једну малину или неко друго воће.
Србија Данас/Recepttura/Пренела Ј.Ш.