Romantični KUPIDON kolač je kao stvoren za Dan ZALJUBLJENIH - Savršeno sočna i kremasta poslastica LJUBAVI, najslađi je način da IZNENADITE voljenu osobu
Romantični Kupidon kolač je upravo ono što vam treba – savršeno sočan, kremast i prepun strasti.
Za Dan zaljubljenih, ništa ne može da kaže „Volim te“ kao prava poslastica pripremljena s ljubavlju. Romantični Kupidon kolač je upravo ono što vam treba – savršeno sočan, kremast i prepun strasti.
Njegova bogata tekstura i slatki slojevi čine ga neodoljivim, a jednostavna priprema omogućava da stvorite pravi trenutak iznenađenja za svoju voljenu osobu. Bilo da ga poklonite uz čašu šampanjca ili servirate kao završni deo romantične večere, ovaj kolač će biti najslađi način da proslavite ljubav.
Sastojci:
Biskvit
- 3 jaja
- 100 grama šećera
- 150 grama brašna
- 100 grama maslaca
- 150 grama čokolade za kuvanje
- 1 prašak za pecivo
Beli fil
- 600 ml mleka
- 80 grama gustina
- 100 grama šećera
- 1 vanilin šećer
Ukrašavanje
- 1 preliv za torte (crveni)
- 2 kašike šećera
- 250 ml vode
- maline ili neko drugo šumsko voće
Priprema:
Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Belancima dodati šećer te umutiti čvrst sneg. Zatim ubaciti žumanca pa onda i njih umutiti. U posudi na šporetu na pari otopiti čokoladu i maslac, malo prohladiti, pa dodati u smesu i dobro sve izmešati. Na kraju u smesu dodati brašno i prašak za pecivo te završno izmiksati smesu za biskvit.
Pleh dimenzija 29x18 cm namastiti i pobrašniti, te u njega isipati smesu za biskvit.
Biskvit se peče u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, a svakako probati da li je biskvit pečen s čačkalicom. Biskvit dobro ohladiti. Gustin pomešati sa šećerom. U tu smesu dodati 20 kašika mleka i dobro izmešati da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti kuvati i dodati mu vanilin šećer. Kad mleko provri skinuti ga s vatre i uz mešanje sipati smesu gustina i šećera. Vratiti na vatru te još kratko kuvati uz mešanje.
Vruć fil izliti preko biskvita i sve dobro ohladiti. Ohlađeni kolač rezati kalupom u obliku srca i slagati na tanjir za posluživanje. Za ukrašavanje pomešati crveni preliv za torte sa šećerom. Vodu sipati u posudu i početi zagrejavati.
Ubaciti izmešani preliv i šećer u vodu i mešati da nestanu sve grudvice. Pustiti da smesa prokuva, malo prohladiti i ukrasiti narezani kolač. Na svaki komad staviti po jednu malinu ili neko drugo voće.
Srbija Danas/Recepttura/Prenela J.Š.