Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Само ЈЕДНА КАШЧИЦА овог зачина, а маже се на хлеб, СМАЊУЈЕ ХОЛЕСТЕРОЛ и ШЕЋЕР, прави се од зачинских биљака

24.12.2021. 15:35
Пише:
Србија Данас
Jelo
Јело / Извор: Профимедиа

Веома је ефикасан!

Када имамо висок холестерол и шећер, прво што морамо да урадимо је да променимо исхрану. То није увек лако учинити, па је препорука да се промене уводе постепено. Важно је да се смањи унос засићених масти животињског порекла, маслаца, павлаке, пуномасних сирева. Жуманце и прерађевине садрже велике количине холестерола, па је пожељно потпуно их избацити из исхране.

Бик СКЛОН ГОЈЕЊУ, Лав има проблеме са КИЧМОМ, осетљива ЈЕТРА код Стрелца: Ово су "СЛАБЕ ТАЧКЕ" хороскопских знакова

Бик СКЛОН ГОЈЕЊУ, Лав има проблеме са КИЧМОМ, осетљива ЈЕТРА код Стрелца: Ово су "СЛАБЕ ТАЧКЕ" хороскопских знакова

ТАЈНА ЈЕ У ПРЕЗНОЈАВАЊУ: ДЕДИН народни лек ПРОТИВ ГРИПА стар колико и Срби (РЕЦЕПТ)

ТАЈНА ЈЕ У ПРЕЗНОЈАВАЊУ: ДЕДИН народни лек ПРОТИВ ГРИПА стар колико и Срби (РЕЦЕПТ)

Научници са Универзитета Кардиф Метрополитен тврде да увођење једне намирнице у свакодневну исхрану утиче и на смањење нивоа лошег холестерола и на снижавање шећера у крви. Препоручују да се сваког дана поједе 10 грама, тј, пуна кашичица сенфа.

senf
сенф / Извор: Профимедиа

Осим што је савршен додатак јелима, сенф је изузетно здрав. Овај премаз се прави од биљке слачице која се већ вековима користи као зачинска биљка.

У студији су учествовала 42 гојазна волонтера старости од 40 до 70 година. Током 12 недеља, испитаници су јели једну кашичицу сенфа, а шећер и холестерол мерени су им пре и после експеримента.  

Код чак 86 посто смањен је ниво шећера или холестерола током периода од 12 недеља. Прецизније, ниво холестерола током овог периода смањен је код 64 посто учесника. Лекари још једном подсећају колико је здрава и уравнотежена исхрана важан део одржавања доброг здравља. Они препоручују да једете разноврсну храну у правим количинама.