Савршен ДОМАЋИ МАЈОНЕЗ ЗА 5 МИНУТА: Једноставан рецепт који ће сваку салату претворити у домаћи деликатес
Домаћи мајонез је право чудо у сваком дому, а посебно када се користи за припрему омиљених јела попут руске салате.
Иако се често сматра да је припрема мајонеза компликована, овај рецепт је најједноставнији начин да добијете савршени домаћи мајонез за само 5 минута, који ће сваку салату учинити још укуснијом и богатијом.
Захтева само неколико састојака, али кључ успеха је у њиховој припреми. Сви састојци, укључујући уље, морају бити добро охлађени. Уље је посебно важно, јер треба да буде стављен у замрзивач најмање 20 минута пре него што почнете да правите мајонез. То је тајна која му даје богатији и кремастији шмек.
Састојци:
-
1 јаје
-
200 мл уља (препоручује се биљно уље)
-
1 кашичица сенфа
-
1 кашика сирћета
-
1 кашичица соли
-
1 кашика лимуновог сока
Пре него што почнете са припремом, важно је да сви састојци буду добро хладни. Ставите јаје, сенф, сирће, со, лимунов сок и уље у фрижидер или замрзивач. Уље посебно треба да буде стављено у замрзивач најмање 20 минута пре него што кренете са прављењем мајонеза.
Пре него што почнете са припремом, важно је да сви састојци буду добро хладни. Ставите јаје, сенф, сирће, со, лимунов сок и уље у фрижидер или замрзивач. Уље посебно треба да буде стављено у замрзивач најмање 20 минута пре него што кренете са прављењем мајонеза.
Затим, померите штапни миксер горе-доле, све док не постигнете савршено кремасту и густу текстуру мајонеза. Овај процес обично траје око 25 секунди. Уколико желите да мајонез буде још гушћи, можете га блендати мало дуже.
Детаљније о начину припреме на видеу Мој.кутак.рецепти.