Savršen DOMAĆI MAJONEZ ZA 5 MINUTA: Jednostavan recept koji će svaku salatu pretvoriti u domaći delikates
Domaći majonez je pravo čudo u svakom domu, a posebno kada se koristi za pripremu omiljenih jela poput ruske salate.
Iako se često smatra da je priprema majoneza komplikovana, ovaj recept je najjednostavniji način da dobijete savršeni domaći majonez za samo 5 minuta, koji će svaku salatu učiniti još ukusnijom i bogatijom.
Zahteva samo nekoliko sastojaka, ali ključ uspeha je u njihovoj pripremi. Svi sastojci, uključujući ulje, moraju biti dobro ohlađeni. Ulje je posebno važno, jer treba da bude stavljen u zamrzivač najmanje 20 minuta pre nego što počnete da pravite majonez. To je tajna koja mu daje bogatiji i kremastiji šmek.
Sastojci:
-
1 jaje
-
200 ml ulja (preporučuje se biljno ulje)
-
1 kašičica senfa
-
1 kašika sirćeta
-
1 kašičica soli
-
1 kašika limunovog soka
Pre nego što počnete sa pripremom, važno je da svi sastojci budu dobro hladni. Stavite jaje, senf, sirće, so, limunov sok i ulje u frižider ili zamrzivač. Ulje posebno treba da bude stavljeno u zamrzivač najmanje 20 minuta pre nego što krenete sa pravljenjem majoneza.
Pre nego što počnete sa pripremom, važno je da svi sastojci budu dobro hladni. Stavite jaje, senf, sirće, so, limunov sok i ulje u frižider ili zamrzivač. Ulje posebno treba da bude stavljeno u zamrzivač najmanje 20 minuta pre nego što krenete sa pravljenjem majoneza.
Zatim, pomerite štapni mikser gore-dole, sve dok ne postignete savršeno kremastu i gustu teksturu majoneza. Ovaj proces obično traje oko 25 sekundi. Ukoliko želite da majonez bude još gušći, možete ga blendati malo duže.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Moj.kutak.recepti.