Савршен рецепт за ПОСНИ ПЕТАК - Кремасте ћуфте са пиринчем и кромпиром буде сва чула, а спремају се од једноставних састојака
Поводом поста на уљу у петак, 21. фебруара, доносимо вам рецепт за укусан ручак.
21.02.2025.
08:45
Коментари (0)
Када дође до дана у којима се придржавамо поста, суочавамо се са изазовом смишљања новог јела. Овај оброк ће вам решити тај проблем.
Састојци:
- пола шоље пиринча
- три кромпира средње величине
- главица црног лука
- шаргарепа
- уље за пржење
- зачини по укусу
Најпре скувајте рижу тако што ћете првих 5 минута кувати на средњој, а последњих 15 на тихој ватри.
Кромпир ољуштите, оперите и кувајте у сланој води око 20 минута.
Главицу црног лука ситно исецкајте, а шаргарепу исеците на што мање ренде. Испржите их на уљу док не добију златну боју.
Сједините рижу, пире кромпир и испржено поврће. Ставите зачине по укусу и добро измешајте.
Од добијене смесе обликујте лоптице и правите ћуфте. Уваљајте их у презле и пржите на добро загрејаном тигању док не порумене. Пријатно!