Savršen recept za POSNI PETAK - Kremaste ćufte sa pirinčem i krompirom bude sva čula, a spremaju se od jednostavnih sastojaka
Povodom posta na ulju u petak, 21. februara, donosimo vam recept za ukusan ručak.
21.02.2025.
08:45
Komentari (0)
Kada dođe do dana u kojima se pridržavamo posta, suočavamo se sa izazovom smišljanja novog jela. Ovaj obrok će vam rešiti taj problem.
Sastojci:
- pola šolje pirinča
- tri krompira srednje veličine
- glavica crnog luka
- šargarepa
- ulje za prženje
- začini po ukusu
Najpre skuvajte rižu tako što ćete prvih 5 minuta kuvati na srednjoj, a poslednjih 15 na tihoj vatri.
Krompir oljuštite, operite i kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta.
Glavicu crnog luka sitno iseckajte, a šargarepu isecite na što manje rende. Ispržite ih na ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Sjedinite rižu, pire krompir i isprženo povrće. Stavite začine po ukusu i dobro izmešajte.
Od dobijene smese oblikujte loptice i pravite ćufte. Uvaljajte ih u prezle i pržite na dobro zagrejanom tiganju dok ne porumene. Prijatno!