Савршена за доручак и права ИМУНОБОМБА: Омиљена намирница Ане Ивановић топи масноће и подмлађује кожу - може и у слатка и у слана јела
Бивша тениска шампионка и једна од најлепших спортисткиња света, Ана Ивановић, открила је да њен дан често почиње једноставним, али моћним оброком - тостом од авокада. Ова супернамирница није само укусна, већ је и права ризница витамина, минерала и здравих масти које чувају линију и јачају имунитет.
Када светска спортска звезда са каријером какву има Ана Ивановић открије свој јутарњи ритуал, то привуче пажњу милиона жена широм света. Њена љубав према авокаду није само питање укуса – иза тога стоје научно потврђени бенефити које ова зелена намирница доноси организму.
„Волим добар тост од авокада за почетак дана. Богат фолном киселином, витаминима К, Д, Б6 и Е, као и калијумом, калцијумом и незасићеним масним киселинама“ открила је Ана једном приликом на друштвеним мрежама.
Зашто је авокадо права имунобомба
Авокадо је јединствен међу воћем јер садржи здраве масти – претежно мононезасићене – које помажу у регулацији нивоа холестерола и чувају здравље срца. Његов богат нутритивни састав подржава имунолошки систем, убрзава метаболизам, помаже у детоксикацији организма и даје дуготрајан осећај ситости.
Топи масноће – захваљујући здравим мастима, телу пружа енергију и смањује потребу за нездравим грицкалицама.
Подмлађује кожу – витамин Е и антиоксиданси смањују боре и побољшавају еластичност.
Јача кости – калцијум, витамин К и Д доприносе чврстини костију и превенцији остеопорозе.
Храни мозак – омега-9 масне киселине и фолна киселина подржавају когнитивне функције.
Како га јести – слатко или слано
Једна од највећих предности авокада је његова свестраност у кухињи. Можете га јести у сланим варијантама, као што је тост са интегралним хлебом, парадајзом и зачинима, или у слатким комбинацијама – у смутијима са бананом, какаом и медом.
Рецепт: Тост од авокада по Анином укусу
Састојци:
1 зрео авокадо
2 кришке интегралног хлеба
Прстохват соли и бибера
Маслиново уље по жељи
Пар кришки парадајза или ротквице (опционо)
Припрема:
Авокадо преполовити, извадити коштицу и кашиком извадити пулпу.
Виљушком га изгњечити у кремасту пасту, посолити и побиберити.
Хлеб тостирати, па преко нанети авокадо.
По жељи додати маслиново уље, парадајз или ротквицу.
Авокадо је намирница која спаја укус, здравље и практичност. Било да га једете као брз доручак, здраву ужину или део главног оброка, он ће вашем организму пружити енергију, подржати имунитет и неговати кожу изнутра. Није ни чудо што је управо он омиљени избор Ане Ивановић.