ПАЛАЧИНКЕ из рерне су најсочнија викенд посластица, готова за мање од 15 минута - Лако се спремају, не морате да стојите сатима испред шпорета, а укусније од оних из тигања
Заборавите на сате проведене уз тигањ - ове палачинке из рерне пеку се саме, увек испадну савршено мекане и мирисне, а рецепт је толико једноставан да успева свима!
Палачинке су једно од омиљених јела на нашим трпезама, било да их волите са џемом, чоколадним намазом, сиром или орасима. Међутим, класично печење у тигању зна да одузме много времена и стрпљења.
Зато су палачинке из рерне постале прави хит међу домаћицама – не прскају уље, не морате стајати поред шпорета, а укус и изглед су чак и бољи од традиционалних. Овај рецепт је савршен за лено недељно јутро, када желите да обрадујете породицу топлим, мирисним палачинкама без муке.
Састојци:
2 јаја
3 кашике шећера
3 кашике уља
Прстохват соли
400 мл млека
160 г брашна
Припрема:
Јаја,шећер,со и уље пенасто умутити па додати млеко и брашно. Излити на плех (велики плитки плех од пећнице) на папир за печење .
Пећи 20 минута на 200 Ц. На крају посути шећером у праху и нутелом .