Слободно УЖИВАЈТЕ У БУРЕКУ - Нутриционисткиња тестирала како утиче на ниво шећера у крви, ово ће ОБРАДОВАТИ све љубитеље
Препорука је да уживате у овом дивном пециву, али наравно увек имајте на уму да треба остати умерен.
Нуриционисткиња Емилија Ранковић на Инстаграму је откила нешто ново о буреку, омиљеном доручку многих који нажалосте није препоручљиво јести сваки дан, како због тога што може утицати на килажу, али и на здравље организама.
-Зашто бурек не утиче тако лоше на апсорбцију шећера у крви? Зато што садржи сир који је извор протеина и има масти тако да је апсорбција шећера успорена - рекла је нутриционсткиња.
Ипак је додала:
-Ово је индивидуални одговор мог организма на бурек.Постоји много фактора који утичу на ниво глукозе у крви: стрес, (не)довољно сна, физичка активност, инсулинска осетљивост итд. Закључујемо да ако две особе поједу потпуно идентични оброк не мора да значи да ће имати исти скок глукозе! Шта можемо урадити како бисмо додатно смањили скок глукозе и како би крива била што више заравњена? Прошетати минимум 10-15 минута након оброка - саветује на крају.
Дакле, слободно уживајте у буреку, можете га и расхладити јогуртом, али само умерено.