Slobodno UŽIVAJTE U BUREKU - Nutricionistkinja testirala kako utiče na nivo šećera u krvi, ovo će OBRADOVATI sve ljubitelje
Preporuka je da uživate u ovom divnom pecivu, ali naravno uvek imajte na umu da treba ostati umeren.
Nuricionistkinja Emilija Ranković na Instagramu je otkila nešto novo o bureku, omiljenom doručku mnogih koji nažaloste nije preporučljivo jesti svaki dan, kako zbog toga što može uticati na kilažu, ali i na zdravlje organizama.
-Zašto burek ne utiče tako loše na apsorbciju šećera u krvi? Zato što sadrži sir koji je izvor proteina i ima masti tako da je apsorbcija šećera usporena - rekla je nutricionstkinja.
Ipak je dodala:
-Ovo je individualni odgovor mog organizma na burek.Postoji mnogo faktora koji utiču na nivo glukoze u krvi: stres, (ne)dovoljno sna, fizička aktivnost, insulinska osetljivost itd. Zaključujemo da ako dve osobe pojedu potpuno identični obrok ne mora da znači da će imati isti skok glukoze! Šta možemo uraditi kako bismo dodatno smanjili skok glukoze i kako bi kriva bila što više zaravnjena? Prošetati minimum 10-15 minuta nakon obroka - savetuje na kraju.
Dakle, slobodno uživajte u bureku, možete ga i rashladiti jogurtom, ali samo umereno.