Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Смеса са овим воћем и маслиновим уљем ЧИСТИ ЦРЕВА, помаже код ПРОБЛЕМА са БАКТЕРИЈАМА и код инфекција

09.11.2023. 19:51
Пише:
Србија Данас
maslinovo ulje
маслиново уље / Извор: Фото: Youtube printscreen/ Уради Сама- Идеје за креативце

Обогаћене су са разним лековитим материјама, а највише има витамина А, Ц, и Е, док се издвајаја гвожђе. 

Ова комбинација се највише користи у приморју, а ради се заправо о смоквама и маслиновом уљу.

Људи у овим крајевима су већ одавно увидели колико је ова смеса лековита и да могу са њом уклонити бактерије из црева, спречити њихово размножавање, а добре су и за плодност.

У најздравије врсте воћа свакако да се убрајају и смокве. Оне се узгајају близини мора, где преовладава тропска клима.

maslinovo ulje
маслиново уље / Извор: Shutterstock

Обогаћене су са разним лековитим материјама, а највише има витамина А, Ц, и Е, док се издвајаја гвожђе. У свежим смоквама налази се мања количина калорија, него што је то случај са сухим смоквама, тако да морате знати у коју сврху какву смокву и да користите.

Због овога НЕЋЕШ МОЋИ ДА ЗАСПИШ - Навике које поред промене времена УНИШТАВАЈУ здрав САН, нема квалитетног одмораžeđ

Због овога НЕЋЕШ МОЋИ ДА ЗАСПИШ - Навике које поред промене времена УНИШТАВАЈУ здрав САН, нема квалитетног одмора

Срби НАЈЧЕШЋЕ имају ову КРВНУ ГРУПУ - Људи са ОСЕТЉИВИМ ОРГАНИМА за варење, ова храна им ПРАВИ КОЛАПС у организмуkrv

Срби НАЈЧЕШЋЕ имају ову КРВНУ ГРУПУ - Људи са ОСЕТЉИВИМ ОРГАНИМА за варење, ова храна им ПРАВИ КОЛАПС у организму

Рецепт за припрему магичног лека

У очишћену стаклену теглу ставите око 40 комада сувих смокви, а преко сипајте маслиново уље како би све смокве били потопљене у њега. Онда теглу морате да добро затворите, па оставите 40 дана.

smokve
смокве / Извор: Профимедиа

Након тога, узимате сваки дан по три смокве и то по једну пре сваког јела. Ово не само да је јако укусно, него ће вам бити и од огромне помоћи. Свеже су смокве цењене због обиља антиоксиданса као што су каротени, танини, лутеин и клорогенска киселина.

Поврх тога, свеже смокве садрже високе количине антиоксиданских витамина као што су витамин А, Е и К.  Антиоксиданси нас штите од слободних радикала чије разорно деловање може довести до превременог старења, деменције, срчаних болести и карцинома.

Уједно, истраживања указују да клорогенска киселина уравнотежује нивоа шећера у крви.