Укуснији нисте јели: НАЈБОЉА ЗАПРШКА ЗА ПАСУЉ - Обилује протеинима, а овај рецепт буди сећања на завичај
Ово традиционално јело, непогрешиво обара са ногу сваки пут, ма колико често га јели.
21.07.2025.
06:25
Коментари (1)
Пасуљ са запршком један је од омиљених јела код многих, иако не спада у она најздравија.
Често се налази на трпези како због чињенице да се једноставно припрема, тако и због тога што пасуљ са запршком или сочиво са запршком памтимо још из раног детињства.
Нико не може да оспори да је традиционални чорбасти пасуљ изузетно укусан, али пасуљ са запршком или рецимо пасуљ на тигању једноставно нема конкуренцију. Већ на сам помен свима иде вода на уста.
У неким крајевима, запршка се прави са свињском машћу, у другим са сланином, а у неким у запршкама без брашна.
Класична запршка за пасуљ и сочиво се прави од уља (масти), брашна и алеве паприке.
Први начин запршке:
- Брашно упржите до златне боје, додајте алеву паприку и полако разредите са делом чорбе.
- Након тога, све сипајте у пасуљ и према жељи оставите још неколико минута на ватри.
Други начин:
- Најпре скувајте пасуљ потпуно.
- Након тога, у другој посуди, упржите 1-2 ситно сецкане главице лука док не омекша, те додајте млевени парадајз и алеву паприку.