"Успавана лепотица" - принцеза међу посластицама: Никад лакша припрема ове бајке на тањиру, богат укус лешника обориће вас с ногу
Спој нежних текстура, раскошних укуса и елегантног изгледа који осваја на први залогај.
Торта "Успавана лепотица" је прави бисер међу посластицама – нежна, кремаста и профињена, као да је сишла са страница најлепших бајки. Сваки њен слој одише елеганцијом и раскошним укусима који се стапају у савршен склад, остављајући неизбрисив утисак на сваког ко је проба.
Лагане, ваздушасте коре од беланаца и млевених ораха дају основу овој раскошној торти, пружајући савршен контраст богатом и свиленкастом крему од жуманаца, беле чоколаде и путера. Фил је нежан и раскошан, попут свиле која се топи на непцима, док додатак слатке павлаке доноси савршену равнотежу између пуноће укуса и лагане текстуре.
Састојци
За коре:
6 беланаца
150 г шећера
100 г млевених ораха или лешника
2 кашике брашна
1 кашичица прашка за пециво
За фил:
6 жуманаца
150 г шећера у праху
250 г маслаца или маргарина
100 г беле чоколаде
200 мл слатке павлаке
За декорацију:
100 г беле чоколаде
200 мл слатке павлаке
Листићи бадема или воће по избору
Припрема
Прављење кора:
Умутити беланца са шећером у чврст шне. Додати млевене орахе, брашно и прашак за пециво, па лагано промешати. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 15 минута. Испећи две коре или поделити смесу на више тањих слојева.
Припрема фила
На пари умутити жуманца са шећером док не постану кремаста.Додати отопљену белу чоколаду и добро сјединити.Када се прохлади, додати умућени маслац и лагано умешати претходно умућену слатку павлаку.
Слагање торте
Коре премазати богатим слојем фила и слагати једну на другу. Оставити торту у фрижидеру да се стегне.
Декорација
Умутити слатку павлаку и премазати целу торту. Отопити белу чоколаду и прошарати по површини.Посути листићима бадема или украсити свежим воћем по жељи.
Било да је припремате за посебне прилике, рођендане или као изненађење за драгу особу, "Успавана лепотица" је торта која очарава не само укусом, већ и својом елегантном појавом. Ова посластица није само колач – то је магични тренутак који доноси радост и чаролију у сваку прилику.