ЗАПАЊУЈУЋЕ МОЋИ КУРКУМЕ: У стању је да ОПОРАВИ цео ОРГАНИЗАМ (ФОТО)
Постоји неколико начина да у исхрану убаците куркуму, али само ови начини су апсолутно здрави.
Куркума је постала број 1 свих здравих биљака на свету! Она пружа толико широк распон здравствених предности да је то једноставно запањујуће!
Она садржи куркумин, који постиже више од 150 потенцијално терапијских делатности, а укључује антиоксидативна, противупална и антиканцерогена својства. Не постоји ниједан други природни састојак на свету који је ефикаснији за смањење упала у телу од куркуме!
Ево због чега је комбинација млека и кафе ПОГУБНА
ДЕТАЉНИ ПЛАН исхране и вежби: Трикови помоћу којих ћеш изгледати атрактивно као Џенифер Анистон!
Оно на шта морате да обратите пажњу јесте да моћну куркуму ваше тело користи правилно. У ту сврху морате научити како да је конзумирате.
Набавите куркуму еко узгоја у праху, лако се налази и лако се дозира. Не морате се замарати са свежим кореном којег се у задње време може купити у био трговинама. Корен куркуме много личи на корен ђумбира и слично се и припрема (иста биљна породица).
ЧУВАЈТЕ НОВАЦ: Куповни витамински додаци нам уствари ничему не служе?
Куркума је топива у уљу, што значи да бисте је требали комбиновати с неком масноћом за оптималну апсорпцију храњивих ствари.
КЉУЧ ЗА ИЗЛЕЧЕЊЕ РАКА СЕ ТУ КРИЈЕ? Сви имамо ову намирницу у кухињи, ево шта треба да знате (ФОТО)
Припрема се најчешће с органским девичанским уљем кокоса или екстра девичанским маслиновим уљем. Дневна препоручена количина куркуме би износила од 3г до 10г.
Отприлике 1 кашићица куркуме је препоручени дневни унос за одрасле. За максимални учинак требали бисте то узимати на дневној бази или барем три пута недељно.
Старије особе и деца млађа од 6 година требала би смањити дозу на пола (1/2 чајне кашичице) једном недељно први пут, а затим повећати износ до дозе која одговара појединцу. Ако куркума узрокује пробавне сметње или нежељене реакције, посаветујте се с лекаром.
ШОКАНТНО: Кад видите овај снимак ОДМАХ ћете БАЦИТИ цигарете! (ФОТО и ВИДЕО)
Важно:
- Комбинујте куркуму и црни бибер како бисте побољшали деловање. Када се ово узме заједно, бибер повећава биорасположивост куркуме од 2000%
Никад не узимајте ову мешавину на празан желудац. Ако се борите са каменом у жучи, консултујте се са лекаром пре него што куркуму додате у свој прехрамбени план јер куркума повећава производњу жучи и може погоршати ваше стање.
Немојте је комбиновати с лековима против згрушавања крви попут аспирина, ибупрофена или варфарина (мариварин, мартефарин), јер куркума такође разређује крв.
Због ОВИХ намирница не да имате ЗАДАХ, већ вам и цело ТЕЛО лоше мирише!
ЦВЕКЛА ОТКРИВА ТАЈНУ ОРГАНИЗМА! Уз њену ПОМОЋ сазнајте како ради веома ВАЖАН орган у телу! (ФОТО)
Који је најбољи облик конзумирања? Већина људи је додаје у шољицу топлог млека.
Такође познати рецепт је следећи:
- Помешајте четвртину чајне кашичице куркуме с половином чајне кашичице маслиновог уља. У то додајте већи прстохват свежег самлевеног црног бибера. Та три састојка помешајте у шољицу. Можете ову смесу конзумирати саму, али ју и додавати разним јелима, супама и салатама. Само припазите да ако их користите у куваним јелима, да ове састојке не прокувате превише, већ да их додате на самом крају. Ако их конзумирате саме, помешајте их с мало воде.
НАЈГОРИ СОСЕВИ ЗА ВАШЕ ЗДРАВЉЕ! Користите их свакодневно, ево чиме можете да их замените (ФОТО)
Популаран је и чај од куркуме:
- 1 шољица топле воде
- четвртина чајне кашичице
- куркуме сок од пола лимуна
- 1/8 чајне кашичице меда
- кашичица кокосовог уља
Припрема: Након што загрејете воду, додајте куркуму, лимунов сок и мед, кашичицу кокосовог уља и добро промешајте. Куркума ће се сместа спустити на дно шољице, тако да и даље наставите мешати воду док пијете и тако ћете искористити све предности куркуме. Побрините се да воду попијете док је још топла.
ВОЛИТЕ СЕБЕ И СВОЈЕ ТЕЛО: Смути од ШАРГАРЕПЕ за раван стомак!
Додавање куркуме код кувања је врло популарно и практично јер она даје лепу жуту боју, а нема укус који преузима арому јела. Куркуму можете користити у припреми слатких и сланих јела. Можете је додати у рижото, воћне салате, салатне дресинге, јела од поврћа, сосове, кус кус, кромпир, палачинке, колаче… Обично је довољно само 1/2 – 1 кашичица куркуме. Немојте претерати, јер ће јело имати превише интензиван мирис.
Куркуму, када је то могуће, додајте јелима при крају јер ћете тако максимално сачувати њеналековита својства.
ДА ЛИ ЋЕТЕ СМРШАТИ ИЛИ ИПАК НЕ? Ево шта ће се десити ако ИЗБАЦИТЕ хлеб из ИСХРАНЕ!