Засладите се уз постан ВОЋНИ РОЗЕН КОЛАЧ - Готов за 20 минута, топи се у устима и подсећа на онај из детињства
20.03.2025.
22:29
Коментари (0)
Посна посластица представља савршену комбинацију воћа и кокоса.
Потребно вам је мало времена, а чиниће се да сте цело вече утрошили на кување. Једноставним рецептом доћи ћете до примамљивог колача.
Састојци за кокос фил:
- паковање розен кора
- 500 мл бадемовог млека
- три кашике шећера
- пудинг од ваниле
- 125 г посног маргарина
- пет кашика кокосовог брашна
За воћни фил:
- 400 г смрзнутих малина
- четири кашике шећера
- 200 мл воде
- пудинг од ваниле
- 50 г посног маргарина
Припрема:
Пола млека сипајте у шерпу, помешајте са шећером и оставите да прокува. У преосталом делу умутите кокос и пудинг од ваниле.
Када се млеко са рингле прохлади, додајте маргарин и мешајте док се не истопи. Све сједините.
Малине, шећер и пола воде ставите да се кува. У преосталој размутите пудинг, па га придружите прокуваном воћу. Додајте и маргарин, те мешајте док се не истопи.
Прво наносите воћни фил, па онај са кокосом. То понављајте до истека залиха, а последња кора се не премазује. Пријатно!