Здрава торта од чоколаде и јагода која се не пече и не гоји, а припрема се од само 5 састојака - Ову посластицу можете јести без гриже савести
Припрема се јако лако, не пече се, а укус ће верујемо све одушевити.
Савршен спој чоколаде и јагоде заплесаће на вашем непцу када пробате ову здраву сирову торту.
Припрема се јако лако, не пече се, а укус ће верујемо све одушевити.
САСТОЈЦИ:
База:
- 200г урми (потопити у млаку воду на 15 мин)
- 100г овсених пахуљица
- 100г орашастих плодова (бадеми / ораси / лешници)
- 20г какаа
- 200г свежих јагода
Фил:
- 120г црне чоколаде
- 1 конзерва кокосовог млека (400мл)
ПРИПРЕМА:
- За базу прво у блендеру уситнити орашасте плодове.
- Затим им додати овсене и преходно потопљене урме.
- Све изблендати док не добијете лепљиву смесу коју ћете утиснути као први слој на пек папир у калуп.
Затим врло лако правите фил:
- Истопите чоколаду на пари и помешајте је са кокосовим млеком (кокосово млеко треба да је одстојало на собној температури како би било течно)
- Добро промешајте да се сједине ова два састојка.
- Прво намажите 3,4 кашике фила преко коре и додајте сецкане јагоде.
- Затим само проспите остатак фила на јагоде и то је то.
- Оставити на хлађење у фрижидер на неколико сати или преко ноћи.