clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

POSNO JELO, IDEALNO ZA DANAŠNJI RUČAK: Pripremite krompir po bakinom receptu, tajni sastojak koji poboljšava ukus (VIDEO)

02.06.2023. 08:26
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Ovaj recept vam nikada neće dosaditi!

Krompir je svestrano povrće i postoji mnogo načina da ga pripremite, a ovo korenasto povrće pruža brojne nutritivne prednosti koje pomažu vašem telu. Baka Jelena donosi recept za zdrav krompir sa malo masti:

"Recept za ovaj posni krompir dobila sam od drage prijateljiece, u životu nisam lepši jela", poručuje ona.

Krvna GRUPA ukazuje na moguća OBOLJENJA! Evo kako je povezana sa OZBILJNIM zdravstvenim problemima

Krvna GRUPA ukazuje na moguća OBOLJENJA! Evo kako je povezana sa OZBILJNIM zdravstvenim problemima

 

Potrebne su sledeće namirnice:

  • 500 gr krompira
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 paradajz
  • 4 kašike pirinča
  • ulje
  • suvi začin

Priprema

Krompir najpre očistite i isecite na tanje krugove. Polovinu poređajte u dno podmazane tepsije, a zatim preko ređajte iseckanu šargarepu i kolutove luka. Sve to pokrijte sa krompirima, pa naređajte opran pirinadž, a onda sve pokrijte preostalim krompirom. Na vrh poredjajte paradajz isečen na krugove ili možete sipati 100 ml kuvanog paradajza.

Na kraju sve prelijte smesom koju ćete napraviti od 200 ml vode izmešane sa suvim začinima. Prelijte sve uljem i pecite na 220 stepeni  40 minuta.

Uživajte u prelepom ukusu!

 

Piše:
Srbija Danas
02.06.2023. 08:26