Bakini UŠTIPCI od 2 jajeta i 2 jabuke koje ćete praviti svaki dan - Bez kvasca i čekanja, ne upijaju ni kap ulja, a mekani su i sutradan
Ako imate 2 jajeta i 2 jabuke, već danas možete napraviti najmekše i najukusnije bakine slatke uštipke – bez kvasca, bez čekanja i bez imalo muke. Ne upijaju ulje, ostaju vazdušasti i sutradan, a uz to mirišu na detinjstvo. Ovo je recept koji ćete zavoleti već posle prvog zalogaja!
Zaboravite na komplikovane recepte i prljanje pola kuhinje. Ovi domaći uštipci sa jabukom i jajima se prave bez kvasca i čekanja da testo naraste, što ih čini idealnim za brzi doručak, užinu ili kad vam se najave iznenadni gosti. Mekani su kao pamuk, slatko mirišu, a deca ih obožavaju!
Sastojci (za 3-4 osobe):
2 jajeta
2 srednje jabuke
6 kašika šećera (ili po ukusu)
10 kašika brašna (po potrebi dodajte kašiku više)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
Ulje za prženje
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke oljuštite i narendajte na krupno rende. Ostavite ih par minuta da puste sok.
U posebnoj činiji umutite jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli.
Dodajte narendane jabuke, pa postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Dobijate gušću masu, kao za debele palačinke.
U tiganju zagrejte ulje, pa kašikom spuštajte uštipke.
Pržite ih na srednje jakoj temperaturi dok ne porumene sa obe strane.
Vadite na papirni ubrus, da upije višak masnoće (iako ovi uštipci skoro da ne upijaju ulje!).
Po želji pospite šećerom u prahu ili cimetom.