Бакини УШТИПЦИ од 2 јајета и 2 јабуке које ћете правити сваки дан - Без квасца и чекања, не упијају ни кап уља, а мекани су и сутрадан
Ако имате 2 јајета и 2 јабуке, већ данас можете направити најмекше и најукусније бакине слатке уштипке – без квасца, без чекања и без имало муке. Не упијају уље, остају ваздушасти и сутрадан, а уз то миришу на детињство. Ово је рецепт који ћете заволети већ после првог залогаја!
Заборавите на компликоване рецепте и прљање пола кухиње. Ови домаћи уштипци са јабуком и јајима се праве без квасца и чекања да тесто нарасте, што их чини идеалним за брзи доручак, ужину или кад вам се најаве изненадни гости. Мекани су као памук, слатко миришу, а деца их обожавају!
Састојци (за 3-4 особе):
2 јајета
2 средње јабуке
6 кашика шећера (или по укусу)
10 кашика брашна (по потреби додајте кашику више)
1 прашак за пециво
1 ванилин шећер
Прстохват соли
Уље за пржење
Шећер у праху за посипање
Припрема:
Јабуке ољуштите и нарендајте на крупно ренде. Оставите их пар минута да пусте сок.
У посебној чинији умутите јаја, шећер, ванилин шећер и прстохват соли.
Додајте нарендане јабуке, па постепено додајте брашно помешано са прашком за пециво.
Добијате гушћу масу, као за дебеле палачинке.
У тигању загрејте уље, па кашиком спуштајте уштипке.
Пржите их на средње јакој температури док не порумене са обе стране.
Вадите на папирни убрус, да упије вишак масноће (иако ови уштипци скоро да не упијају уље!).
По жељи поспите шећером у праху или циметом.