DOMAĆA BAJADERA RECEPT BEZ PEČENJA: Najsočniji kolač s orasima i čokoladom, bakin provereni recept koji uspeva svakome - gotova za samo 25 minuta
Ako postoji kolač koji savršeno spaja jednostavnost i raskoš ukusa, to je bajadera. Ovaj starinski recept bez pečenja pravi se za svega 25 minuta, a svaka kocka je toliko sočna i kremasta da se topi u ustima. Bajadera s orasima i čokoladom nije slučajno nazvana kraljicom sitnih kolača – prava je zimska čarolija koja nikada ne izlazi iz mode.
Bajadera je jedan od onih kolača koji nikada ne razočaraju. Prave je i početnici i iskusne domaćice, jer jednostavno ne može da ne uspe. Recept koji donosimo star je više decenija i potiče iz kuvara naših baka – bez skupih sastojaka, bez pečenja i komplikovanja.
Sve što vam je potrebno su mleveni orasi, keksi, malo čokolade i ljubav prema domaćim kolačima. Za manje od pola sata, dobićete poslasticu punog ukusa i savršene teksture – onakvu kakva se pamti.
Bajadera se odavno odomaćila na našim trpezama, naročito za slave i praznike, a uz ovaj provereni recept uspeće vam baš svaki put.
Sastojci:
200ml vode
200g šećera
250g margarina
za podlogu:
500g mlevenog keksa
300g mlevenih oraha
100g otopljene čokolade
još dodatno za preliti bajaderu
150g čokolade otopljene na pari+ 5kašika ulja
Priprema