ДОМАЋА БАЈАДЕРА РЕЦЕПТ БЕЗ ПЕЧЕЊА: Најсочнији колач с орасима и чоколадом, бакин проверени рецепт који успева свакоме - готова за само 25 минута
Ако постоји колач који савршено спаја једноставност и раскош укуса, то је бајадера. Овај старински рецепт без печења прави се за свега 25 минута, а свака коцка је толико сочна и кремаста да се топи у устима. Бајадера с орасима и чоколадом није случајно названа краљицом ситних колача – права је зимска чаролија која никада не излази из моде.
Бајадера је један од оних колача који никада не разочарају. Праве је и почетници и искусне домаћице, јер једноставно не може да не успе. Рецепт који доносимо стар је више деценија и потиче из кувара наших бака – без скупих састојака, без печења и компликовања.
Све што вам је потребно су млевени ораси, кекси, мало чоколаде и љубав према домаћим колачима. За мање од пола сата, добићете посластицу пуног укуса и савршене текстуре – онакву каква се памти.
Бајадера се одавно одомаћила на нашим трпезама, нарочито за славе и празнике, а уз овај проверени рецепт успеће вам баш сваки пут.
Састојци:
200мл воде
200г шећера
250г маргарина
за подлогу:
500г млевеног кекса
300г млевених ораха
100г отопљене чоколаде
још додатно за прелити бајадеру
150г чоколаде отопљене на пари 5кашика уља
Припрема