NAJLAKŠI RECEPT za PUNJENE SLANE KIFLE: Bez greške, uvek MEKANE, IZDAŠNE i PREUKUSNE - uspevaju i početnicima u kuhinji
Divan predlog za večeru ili doručak za celu porodicu.
Predstavljamo vam recept za kiflice koje su toliko jednostavne da ih i početnici mogu praviti bez problema i sa uspehom. Fil za kiflice sami izaberite, a evo šta je potrebno od sastojaka i kako se prave.
Sastojci:
850 do 900 grama brašna T-400 glatko
200 mililitara vode
200 militara mleka
2 jaja
50 mililitara ulja
30 g kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 vezica - 30 g peršuna
Za premazivanje testa - 125 g putera ili margarina
Za punjenje možete koristiti fil po vašem izboru.
Priprema
Dvesta mililitara vode sipajte u činiju, 50 miliitara ulja, 200 militara mleka, dva jaja, 30 grama kvasca, jednu kašičicu šećera i dve do tri kašike brašna.
Sve razmutite žicom, a zatim dodajte dve kašičice soli, 300 grama brašna i dodajte sitno iseckan peršun. Promešajte kašikom, a zatim dodajte još brašna i zamesite testo srednje čvrstine.
Zamešeno testo premesite na površini gde ste sipali brašno i podelite u tri jufke. Sačekajte 10 minuta da se testo odmori, pokrijte ga čistom tkaninom.
Zatim uzimajte jednu po jednu jufku, tanko je rasklagijajte i premažite margarinom. Izrežite testo na osam jedankih komada kao kada pravite kifle i u svaki trougao stavite parče viršle i motajte u kiflu.
Gotove kifle premažite umućenim jajetom i posipajte seme po vašem izboru.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Vruće kifle premažite uljem, puterom ili margarinom.
Detaljnije na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković gde možete naći još zanimljivih recepata.