НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ за ПУЊЕНЕ СЛАНЕ КИФЛЕ: Без грешке, увек МЕКАНЕ, ИЗДАШНЕ и ПРЕУКУСНЕ - успевају и почетницима у кухињи
Диван предлог за вечеру или доручак за целу породицу.
Представљамо вам рецепт за кифлице које су толико једноставне да их и почетници могу правити без проблема и са успехом. Фил за кифлице сами изаберите, а ево шта је потребно од састојака и како се праве.
Састојци:
850 до 900 грама брашна Т-400 глатко
200 милилитара воде
200 милитара млека
2 јаја
50 милилитара уља
30 г квасца
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
1 везица - 30 г першуна
За премазивање теста - 125 г путера или маргарина
За пуњење можете користити фил по вашем избору.
Припрема
Двеста милилитара воде сипајте у чинију, 50 милиитара уља, 200 милитара млека, два јаја, 30 грама квасца, једну кашичицу шећера и две до три кашике брашна.
Све размутите жицом, а затим додајте две кашичице соли, 300 грама брашна и додајте ситно исецкан першун. Промешајте кашиком, а затим додајте још брашна и замесите тесто средње чврстине.
Замешено тесто премесите на површини где сте сипали брашно и поделите у три јуфке. Сачекајте 10 минута да се тесто одмори, покријте га чистом тканином.
Затим узимајте једну по једну јуфку, танко је расклагијајте и премажите маргарином. Изрежите тесто на осам једанких комада као када правите кифле и у сваки троугао ставите парче виршле и мотајте у кифлу.
Готове кифле премажите умућеним јајетом и посипајте семе по вашем избору.
Пеците у загрејаној рерни на 180 степени 25 минута.
Вруће кифле премажите уљем, путером или маргарином.
Детаљније на видеу канала Кухиња Валентина Машковић где можете наћи још занимљивих рецепата.