Omiljeno jelo Dragane Mirković sada i u posnoj, ZDRAVIJOJ verziji: proteinski bogat PASULJ, lako se sprema i pomaže u mršavljenju
Posni pasulj koji obožava Dragana Mirković postao je pravi hit među ljubiteljima domaće kuhinje – zdrav, bogat proteinima, lagan za pripremu i idealan za mršavljenje. Pevačica godinama ostaje verna jednostavnim jelima koja je vraćaju korenima, a njen omiljeni tanjir otkriva toplu, skromnu i domaćinsku stranu koju publika obožava.
Iako je jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima, Dragana Mirković nikada nije skrivala da najviše voli običnu, domaću kuhinju. Upravo o toj njenoj ljudskoj, toplo porodičnoj strani svedoči i priča žene koja je godinama radila u njenom domu, otkrivajući da Dragana sa posebnom ljubavlju uživa u – pasulju.
„Dragana obožava domaću kuhinju. Pasulj joj je omiljen, uvek ga jede sa uživanjem. Nije ljubitelj modernih jela i stranih specijaliteta. Zna da kaže: ‘Od mućkalica i morskih plodova ne mogu da se najedem kao čovek!’“ – ispričala je žena koja ju je godinama poznavala i radila uz nju, kroz osmeh za Svet.
Upravo zato donosimo posnu, zdraviju verziju pasulja inspirisanu njenim ukusima – bogatu proteinima, laganu, bez puno ulja i savršenu za one koji žele i ukus i liniju.
Potrebno:
400 gr pasulja
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 veća šargarepa
1 peršun koren i list
biber u zrnu
lovorov list
1 zelena paprika
1 kašika brašna
1 mala kašičica aleve paprike
začin
biber mleveni
ulje..so
Priprema:
Pasulj očistiti dobro oprati i naliti vodom.
Dodati seckan crni luk, seckanu šargarepu, koren peršuna seckan, biber u zrnu, lovorov list, zelena paprika.
Kuvati oko sat vremena na srednjoj temperatuti.. U tiganj sipati ulje i tu propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno seckan beli luk i kad malo porumeni dodati alevu papriku i odmah skinuti sa vatre i sipati u pasulj.
Dodati začin, mleveni biber, i soli po potrebi. Neka vri još minut - dva i naš pasulj je gotov... Prijatno !