Омиљено јело Драгане Мирковић сада и у посној, ЗДРАВИЈОЈ верзији: протеински богат ПАСУЉ, лако се спрема и помаже у мршављењу
Посни пасуљ који обожава Драгана Мирковић постао је прави хит међу љубитељима домаће кухиње – здрав, богат протеинима, лаган за припрему и идеалан за мршављење. Певачица годинама остаје верна једноставним јелима која је враћају коренима, а њен омиљени тањир открива топлу, скромну и домаћинску страну коју публика обожава.
Иако је једна од највећих звезда на овим просторима, Драгана Мирковић никада није скривала да највише воли обичну, домаћу кухињу. Управо о тој њеној људској, топло породичној страни сведочи и прича жене која је годинама радила у њеном дому, откривајући да Драгана са посебном љубављу ужива у – пасуљу.
„Драгана обожава домаћу кухињу. Пасуљ јој је омиљен, увек га једе са уживањем. Није љубитељ модерних јела и страних специјалитета. Зна да каже: ‘Од мућкалица и морских плодова не могу да се наједем као човек!’“ – испричала је жена која ју је годинама познавала и радила уз њу, кроз осмех за Свет.
Управо зато доносимо посну, здравију верзију пасуља инспирисану њеним укусима – богату протеинима, лагану, без пуно уља и савршену за оне који желе и укус и линију.
Потребно:
400 гр пасуља
2 главице црног лука
1 главица белог лука
1 већа шаргарепа
1 першун корен и лист
бибер у зрну
ловоров лист
1 зелена паприка
1 кашика брашна
1 мала кашичица алеве паприке
зачин
бибер млевени
уље..со
Припрема:
Пасуљ очистити добро опрати и налити водом.
Додати сецкан црни лук, сецкану шаргарепу, корен першуна сецкан, бибер у зрну, ловоров лист, зелена паприка.
Кувати око сат времена на средњој температути.. У тигањ сипати уље и ту пропржити ситно сецкан црни лук, додати брашно сецкан бели лук и кад мало порумени додати алеву паприку и одмах скинути са ватре и сипати у пасуљ.
Додати зачин, млевени бибер, и соли по потреби. Нека ври још минут - два и наш пасуљ је готов... Пријатно !