Pečeni oslić iz rerne - hrskava koža, sočno meso i savršeno posluženje za svaku slavsku trpezu
Ako želite da impresionirate goste na slavskom stolu, ovaj recept za pečeni oslić iz rerne je pravi izbor. Hrskava koža, sočno meso i elegantno posluženje čine ga neodoljivim, a priprema je jednostavna i brza.
Slavska trpeza traži jela koja oduševljavaju i izgledom i ukusom, a pečeni oslić iz rerne upravo to i pruža. Hrskava koža koja se topi u ustima, sočno meso i aroma začina čine ovo jelo pravim hitom svake slave. Priprema je jednostavna i pogodna čak i za početnike – korak po korak vodi vas kroz svaki deo, od čišćenja ribe do savršenog dekorativnog posluženja. Ovaj recept ne može da omane, a vaš sto će izgledati raskošno, dok će gosti uživati u svakom zalogaju.
Potrebno:
1kg smrznutog oslića
120ml ulja
1.5 kašičica soli
1 kašičica vegete
100g pšeničnog brašna
1 kašika aleve paprike
1/2 kašičice ljute aleve paprike
1 kašičica začina za suvlaki (nije obavezna)
Priprema:
Ribu odlediti, oprati, pa prosušiti ubrusima. Iseći je na polovine i očistiti od iznutrica i peraja.
U dubokom tanjiru pomešati brašno, so, alevu papriku, vegetu i začin za suvlaki.
Na dno pleha sipati oko 100ml ulja (da pokrije dno).
Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima, pa ređati na nauljen pleh.
Ribe malo poprskati uljem (oko 20ml).
Ribu peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne, okrenuti ribu na drugu stranu, pa peći još 20-ak minuta.