Печени ослић из рерне - хрскава кожа, сочно месо и савршено послужење за сваку славску трпезу
Ако желите да импресионирате госте на славском столу, овај рецепт за печени ослић из рерне је прави избор. Хрскава кожа, сочно месо и елегантно послужење чине га неодољивим, а припрема је једноставна и брза.
Славска трпеза тражи јела која одушевљавају и изгледом и укусом, а печени ослић из рерне управо то и пружа. Хрскава кожа која се топи у устима, сочно месо и арома зачина чине ово јело правим хитом сваке славе. Припрема је једноставна и погодна чак и за почетнике – корак по корак води вас кроз сваки део, од чишћења рибе до савршеног декоративног послужења. Овај рецепт не може да омане, а ваш сто ће изгледати раскошно, док ће гости уживати у сваком залогају.
Потребно:
1кг смрзнутог ослића
120мл уља
1.5 кашичица соли
1 кашичица вегете
100г пшеничног брашна
1 кашика алеве паприке
1/2 кашичице љуте алеве паприке
1 кашичица зачина за сувлаки (није обавезна)
Припрема:
Рибу одледити, опрати, па просушити убрусима. Исећи је на половине и очистити од изнутрица и пераја.
У дубоком тањиру помешати брашно, со, алеву паприку, вегету и зачин за сувлаки.
На дно плеха сипати око 100мл уља (да покрије дно).
Сваки комад рибе уваљати у мешавину брашна са зачинима, па ређати на науљен плех.
Рибе мало попрскати уљем (око 20мл).
Рибу пећи у рерни загрејаној на 200°Ц 20 минута. Извадити плех из рерне, окренути рибу на другу страну, па пећи још 20-ак минута.