Posni čokoladni kolač od 2 sastojka: Deca ne mogu da ga se zasite, trebaće vam ravno 10 minuta danas da ga spremite
Izvrsna ideja za poslasticu nakon porodičnog vikend ručka!
Društvene mreže prepune su profila na kojima vlogeri, blogeri i influenseri svakodnevno dele trikove i savete koji život čine jednostavnijim, ali i recepte koji oduševljavaju – čak i one koji nisu naročito spretni u kuhinji ili nemaju puno vremena.
Jedan od hit recepata poslednjih dana je čokoladni kolač od samo dva sastojka, koji brzo osvaja ljubitelje slatkog.
Za pripremu će vam biti potrebno:
7 većih jabuka
400 g crne čokolade
Stručnjaci i kulinarski entuzijasti preporučuju da birate jabuke sorte zlatni delišes, jer su sočne i aromatične, dok za čokoladu važi pravilo što kvalitetnija, sa što većim procentom kakaa, to bolji i bogatiji ukus kolača.
Priprema:
Prvo, oljuštite jabuke i iseckajte ih na manje komade. Stavite ih u šerpu i kuvajte na srednjoj vatri oko pola sata, dok ne omekšaju i ne postanu dovoljno mekane za dalju obradu. Kada se jabuke prohlade, pasirajte ih štapnim mikserom u glatku, finu smesu. Nakon toga, dodajte prethodno otopljenu čokoladu i pažljivo sjedinite sastojke, pazeći da se čokolada ravnomerno rasporedi.
Dobijenu smesu prebacite u kalup za čizkejk i odložite u frižider, najbolje preko noći, kako bi kolač postao kompaktan i sočan. Kada je hladan i spreman za posluženje, može se dekorisati sezonskim voćem – preliv od malina savršeno se uklapa uz bogatu čokoladnu aromu, dodajući osvežavajuću notu i šarmantnu završnicu, a možete i dati mašti na volju - bilo kakav džem, ganaš ili šlag za mrsnu verziju može doći u obzir.
Ovaj kolač je jednostavan, brz i garantuje uživanje svakog zalogaja, idealan za sve koji žele domaći desert bez komplikacija, a sa maksimalnim ukusom.