Recept za ZAPEČENU PILETINU u sosu od šampinjona - jednostavno jelo koje Lepa Brena sprema za brz, ukusan i sočan ručak
Piletina dobija sasvim novu lepezu ukusa kada je pevačica "uzme pod svoje".
Lepa Brena, poznata po svojim legendarnim pesmama i, pre svega, jugoslovenskoj slavi može se pohvaliti znanjem u kuhinji. Vrsna domaćica predstavlja recept pogodan za ručak ili večeru, a mi ga prenosimo.
Sastojci za koru:
500 g mlevenog pilećeg belog mesa
sitno seckani crni luk
dva čena belog luka
pola seckane crvene paprike
crvena mlevena paprika
so
biber
seckan peršun
kašičica karija
jedno jaje
ulje
prezle
Za sos:
500 g šampinjona
puter
crni luk
200 ml pavlake za kuvanje
brašno
začini
Priprema:
Pomešajte meso, oba luka, papriku, jaje , prezle i začine. Dodajte malo ulja da bi se sve sjedinilo. Prelijte koru u pleh obložen papirom za pečenje.
Za sos na malo putera prodinstajte luk, pa dodajte šampinjone. Začinite, pridružite prstohvat brašna da poveže smesu. Sipajte pavlaku za kuvanje.
Prelijte sos preko kore od mesa, pa stavite da se peče dok ne porumeni. Prijatno!