Torta BEZ JAJA I MLEKA gotova za pola sata: Nije potrebna rerna, a toliko je kremasta i ukusna da obara s nogu!
Da li ste ikada probali tortu koja je toliko kremasta, bogata i zasitna, a da se pritom ne peče, ne sadrži mleko ni jaja? Ova poslastica postala je internet senzacija upravo zato što ruši sva pravila.
Reč je o ludoj torti bez pečenja, savršenom spoju nežne podloge od keksa i mlevenih lešnika i dva baršunasta krema sa belom i crnom čokoladom.
Ova torta je idealno rešenje za svečane prilike, post ili ako imate goste sa alergijama. A najbolje od svega je to što je gotova za tren. Ceo proces, od mešanja do slaganja, traje manje od trideset minuta, jer rerna nije potrebna.
Sastojci:
Donji sloj:
250 grama mlevenog keksa
100 grama mlevenih pečenih lešnika
100 grama otopljenog margarina
100 grama šećera u prahu
200 mililitara soka od narandže, sojinog ili bademovog mleka, koka kole ili čaja
Krem jedan i dva:
Jedan litar sojinog mleka
Sto šezdeset grama pudinga sa ukusom vanile
Šest kašika šećera
Dvesto mililitara vode
Sto pedeset grama margarina
Sto grama šećera u prahu
Pedeset pet grama ili jedna kesica šlaga
Pedeset do šezdeset mililitara mineralne ili obične hladne vode
Dvesto grama bele čokolade
Sto grama crne čokolade
Sto pedeset grama keksa u komadu
Dekoracija po izboru
Priprema:
Prvo skuvati puding. Sojino mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
Posebno umutiti puding, šećer i vodu.
Zakuvati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Pomešati mleveni keks, pečene mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljeni margarin i sok od narandže i sve zajedno mešati dok se potpuno ne sjedini.
Obruč dvadeset šest centimetara staviti na tacnu pa istresti celu masu od keksa.
Poravnati i ostaviti u frižider.
Otopiti crnu i belu čokoladu kada se puding ohladi.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu.
Umutiti ohlađen puding pa postepeno dodavati margarin i šećer i sve mutiti.
Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremi.
Krem podeliti na dva dela pa u jedan dodati belu čokoladu, a u drugi crnu i svaki sjediniti.
Na koru naneti fil po izboru.
Preko poređati red keksa u komadu.
Nema potrebe da ga umačete u mleko ili sok, otpustiće. Ako žurite, onda potapajte.
Preko staviti drugi krem.
Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.