Торта БЕЗ ЈАЈА И МЛЕКА готова за пола сата: Није потребна рерна, а толико је кремаста и укусна да обара с ногу!
Да ли сте икада пробали торту која је толико кремаста, богата и заситна, а да се притом не пече, не садржи млеко ни јаја? Ова посластица постала је интернет сензација управо зато што руши сва правила.
Реч је о лудој торти без печења, савршеном споју нежне подлоге од кекса и млевених лешника и два баршунаста крема са белом и црном чоколадом.
Ова торта је идеално решење за свечане прилике, пост или ако имате госте са алергијама. А најбоље од свега је то што је готова за трен. Цео процес, од мешања до слагања, траје мање од тридесет минута, јер рерна није потребна.
Састојци:
Доњи слој:
250 грама млевеног кекса
100 грама млевених печених лешника
100 грама отопљеног маргарина
100 грама шећера у праху
200 милилитара сока од наранџе, сојиног или бадемовог млека, кока коле или чаја
Крем један и два:
Један литар сојиног млека
Сто шездесет грама пудинга са укусом ваниле
Шест кашика шећера
Двесто милилитара воде
Сто педесет грама маргарина
Сто грама шећера у праху
Педесет пет грама или једна кесица шлага
Педесет до шездесет милилитара минералне или обичне хладне воде
Двесто грама беле чоколаде
Сто грама црне чоколаде
Сто педесет грама кекса у комаду
Декорација по избору
Припрема:
Прво скувати пудинг. Сојино млеко сипати у шерпу и ставити на ватру да проври.
Посебно умутити пудинг, шећер и воду.
Закувати пудинг у млеко и мешати док се не згусне.
Склонити са ватре, прекрити фолијом и оставити да се охлади.
Помешати млевени кекс, печене млевене лешнике, шећер у праху, отопљени маргарин и сок од наранџе и све заједно мешати док се потпуно не сједини.
Обруч двадесет шест центиметара ставити на тацну па истрести целу масу од кекса.
Поравнати и оставити у фрижидер.
Отопити црну и белу чоколаду када се пудинг охлади.
Умутити пенасто маргарин и шећер у праху.
Умутити охлађен пудинг па постепено додавати маргарин и шећер и све мутити.
Посебно умутити шлаг са водом па и њега додати креми.
Крем поделити на два дела па у један додати белу чоколаду, а у други црну и сваки сјединити.
На кору нанети фил по избору.
Преко поређати ред кекса у комаду.
Нема потребе да га умачете у млеко или сок, отпустиће. Ако журите, онда потапајте.
Преко ставити други крем.
Декорисати по жељи одмах или сачекати да се торта стегне.