VOĆNA TORTA OD PALAČINKI koja osvaja na prvi pogled: Ne postoji lepši i dekorativniji desert – slojevi voća, fila i čokolade koji tope sva čula
Ova raskošna torta od palačinki izgleda kao da je stigla iz najfinije poslastičarnice, a priprema se jednostavno! Palačinke se slažu sa filom od voća i pavlake, a na kraju sve prelijete toplom čokoladom. Savršena za rođendane, slave ili kada želite da impresionirate goste – desert koji se pamti!
Ova voćna torta od palačinki nije samo poslastica, već prava mala umetnost na tanjiru. Spoj mekanih kakao palačinki, laganog fila od krem sira i pavlake, sočnog voća i bogate čokoladne glazure čini je desertom koji će zaseniti svaku svečanu trpezu. Priprema je jednostavna, a rezultat spektakularan – slojevi se presijavaju, miris očarava, a ukus ostaje nezaboravan.
Sastojci
Smesa za palačinke:
3 jaja
400 ml mleka
200 ml vrele vode
4 kašike šećera
200 g brašna
3 kašike tamnog kakaa
1 vanilin šećer
prstohvat soli
3 kašike ulja
Fil:
Voće po izboru (breskve, višnje, maline ili jagode – sveže ili iz kompota)
250 g krem sira (ABC, mascarpone ili sličan)
150 g šećera u prahu
15 g želatina
50 ml hladne vode
300 ml pavlake za šlag
400 g milerama
Glazura:
100 g čokolade
100 ml pavlake za šlag