ZDRAVA ŠTRUDLA sa lanom, ovsenim brašnom i kokosovim proteinom - kora od samo 6 sastojaka, fil koji topi u ustima i recept gotov za 20 minuta
Ako tražite brzi i zdravi desert koji je ukusan i hranljiv, ova štrudla je pravi izbor! Recept smo pronašli na profilu Dajane Švraka Milutinović, magistra farmacije i mastera ishrane i suplementacije, i kombinuje jednostavnu koru od samo 6 sastojaka sa filom koji topi u ustima, punim prirodnih i nutritivno bogatih sastojaka.
Ova zdrava štrudla je savršena za sve koji žele da uživaju u domaćoj poslastici bez previše šećera i industrijskih dodataka. Kora se pravi od lanenog brašna, ovsenih mekinja, kokosovog proteina, urmi, soka od pomorandže i malo kokosovog ulja – sve sastojke je lako pronaći i brzo pripremiti.
Fil spaja indijske orahe, mak, vanilu, grožđice i med u kremastu kombinaciju koja je slatka, ali zdrava, i topi se u ustima. Štrudla se peče samo 15 minuta na 150°C, što je čini idealnom za brzi doručak, užinu ili desert.
Recept Dajane Švrake Milutinović dokaz je da zdrava i jednostavna ishrana može biti i ukusna i vizuelno primamljiva, bez kompromisa po pitanju nutritivnih vrednosti.
KORA
- 100g lanenog brašna⠀
- 100g ovsenih mekinja⠀
- 50g kokosovog proteina(može brašno) ⠀
- 5 urmi⠀
- Sok od 2 pomorandže⠀
- Mala kašika kokosovog ulja ⠀
Sve sastojke pomešati u multipraktiku i prebaciti masu na pek papir. ⠀
Rukama poravnati pa preko staviti još jedan pek papir i razvaljati testo.⠀
Ako vam sok od 2 pomorandže bude malo(zavisi od veličine) dodajte malo vode da se testo lepo odvaja i lomi.
Fil:⠀
- 70g natopljenih indijskih oraha ⠀
- 250g maka (možete samleti pre, ja nisam i meni je ovako sjajno) ⠀
- Aroma vanile⠀
- 100g grožđica⠀
- 2 kašike meda⠀
- Sok od 2 pomorandže⠀
Sve sastojke povezati u multipraktiku. ⠀
Fil mazati preko testa. ⠀
Uvijate testo tako da prvo uvija je bude usko, a onda ostale šire. ⠀
⠀
Peče se oko 15tak minuta na 150°C. ⠀
⠀
Da bi se lepo rezala nema potrebe dugo da se peče. ⠀
⠀
Dajana je rekla da je nakon toga posula štrudlu kokosovim proteinom i cimetom.